onsdag 4 november 2009

Bakade en god PEPPARKAKSCHEESECAKE till lattemammorna. Perfekt till adventstider och glöggbjudningar. Här kommer receptet:















Botten:
Ca 25 pepparkakor
75 g smält smör
Fyllning:
800 g philadelphiaost
2 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
4 ägg
ca 10 pepparkakor
Glasyr:
200 g philadelphiaost
1 dl florsocker
Några pepparkakor till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten och kyl medan du gör fyllningen.
2. Rör ihop philadelphia och socker. Blanda i vetemjöl och vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omröring.
3. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15-20 minuter tills kakan stelnat något. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
4. Grädda i ytterligare 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
5. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
6. Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi BLONDETTYSAR blir så glada att du vill lämna en kommentar!
♥♥♥