måndag 23 november 2009

Mammas supergoda saffransskorpor

Måste bara tipsa om helt underbart goda SAFFRANSSKORPOR! Det är Leila Lindholms recept och jag bakade dem flera gånger förra julen. Väldigt uppskattat! Dessa ska bakas i adventstider i år med!
Fint också att ha med i gå-bort-present på årets glöggpartyn!












100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

3 kommentarer:

  1. Tänkte baka saffransbiscotti förra julen men det blev aldrig något av det, men i år så! Älskar alla Leilas recept så jag måste ju bara testa det här =)

    Ha en bra start på veckan! Kraam K

    SvaraRadera
  2. Hej Tessan!
    Provade en chai latte - förstår att du gillar den!! Den var supergod. :-)

    SvaraRadera
  3. Tack för den fina kommentaren på min blogg. Satt precis och letade enkla o bra tips på julgott då tiden nästan aldrig räcker till när man har smått hemma=) Ska absolut testa skorporna. Kram

    SvaraRadera

Vi BLONDETTYSAR blir så glada att du vill lämna en kommentar!
♥♥♥