torsdag 27 maj 2010

Knäckig rabarberpaj


Den här underbart goda rabarberpajen åt vi igår. Testa den!

Skär ca 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ungsform. Strö på lite socker och kanske lite kanel!

Pajsmeten:

150 gram smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker

Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap. Ta bort kastrullen från spisen.
Blanda de torra ingredienserna, och tillsätt i kastrullen, blanda runt och häll över havresmeten över
rabarberna.

Grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
 
NJUT med vaniljvisp eller glass.
♥♥♥

3 kommentarer:

  1. Mmm, låter supergott! Rabarber är bland det bästa på sommaren. Blåbärspaj och rabarberpaj är mina två pajfavoriter!

    GRATTIS, GRATTIS på födelsedagen (i efterskott men i alla fall)! Det låter som att du fick en jättefin dag med både vänner och fina paket =) Ska bli spännande att se vad du fick för fint! Åsa och du verkar kunna det där med fina presenter!

    Kraam

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Katta! Ja, Åsa är BÄST på presenter! Vi har EXAKT samma smak så man vet att man alltid får något som blir helt perfekt!

    Ha det gott o kramis!

    SvaraRadera
  3. jag tror ni skulle gilla http://klackarnaitaket.blogg.se . de var på blogawards i höstas och bor också i örebro :)

    SvaraRadera

Vi BLONDETTYSAR blir så glada att du vill lämna en kommentar!
♥♥♥