torsdag 13 maj 2010

Fryst mascarponecheesecake














Självklart var det Leila Lindholms recept mamma hade använt. Testa det! Supersmarrigt!

Ingredienser:

4 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
300 g digestivekex

Garnering:
Jordgubbar, hallon, vinbär

Gör så här:

1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner mascarponen.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.

LYCKA TILL!

2 kommentarer:

  1. Ville bara titta in och önska Er Blondettisar en mysig helg!!!

    Bli inte förvånade om det står en Inredningsfru med en Bebis på armen som vill ÄTA UPP DEN HIMMELSKA cheesecaken!!! Passa Er ;D!!!

    Trevlig helg!!!

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Mums denna måste provas omgående! Tack för recept;) /Pillan

    SvaraRadera

Vi BLONDETTYSAR blir så glada att du vill lämna en kommentar!
♥♥♥