Hello sweeties!
Jag gjorde en helt grym (om jag får säga det själv) rabarberpaj till vårt kalas i helgen. Testa den om ni är sugna på nåt riktigt gott. Sådär syrligt och sött samtidigt. Kanske något att göra denna härliga långhelg? Här kommer receptet:
500 g rabarber i små bitar
Lägg dem i ungsform, strö på socker
Smält 150 g smör, häll i 0,5 dl ljus sirap och 1 dl grädde. Vispa ihop, dra av från plattan.
Blanda i en skål:
2 dl mjöl
2,5 havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Blanda detta med den varma geggan. Bred geggan över rabarbern. Grädda i 25-30 min i 175 grader. Ytan ska vara knäckig.
Ät till glass eller vaniljvisp. (Jag vispade grädde som jag blandade med vaniljkesella. Smaskens!)
Kanske hade blivit ännu godare om man blandat i lite jordgubbar också. Det ska jag testa nästa gång!
Lycka till!
♥♥♥
/Therese
MMm vad gott med rabarber paj, länge sedan jag åt en sådan. Min mamma brukar göra varje år så hoppas det är dags snart :-)
SvaraRaderaHar också lagt ut ett recept i dag!
Ha fina dagar
STOR KRAM