Jag bakar pepparkaksmuffins till helgens glöggkalas! Det doftar jul i hela huset. Härligt!
Här kommer receptet:
Pepparkaksmuffins
20 små muffins eller 10 stora
Ugnstemperatur 225º
Ingredienser:
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil, eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk bikarbonat
Glasyr:
2 dl philadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker, eller
1 apelsin eller citron, rivet skal
25 smör eller margarin, rumsvarmt
ca 1 dl lingon, färska eller frysta
Tillagning:
Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.
Glasyr:
Blanda alla ingredienserna utom lingonen till glasyren och vispa med elvisp tills den är slät, cirka 5 min. Vänd försiktigt ner lingonen. Tänk på att glasyren blir lösare om du använder frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.
Vad smarrigt det där såg ut:)
SvaraRaderaGrattis till lilla killen på 10 månaders dagen. Blir första julen för honom då, skoj:)
Julen är ju trots allt barnens dag:)
Kraam