söndag 30 januari 2011

Fixarsöndag

pärlis

Nu börjar de fina pärlisarna slå ut….

Hej på er bloggisar!

Jaha, då var den här helgen förbi. Oj, vad fort det går! Idag har vi varit riktigt effektiva och fått massor gjort här hemma. Det har städats, tvättats, putsats och fejats. Så himla skönt det känns nu! Hade tänkt att det skulle bli klart på förmiddagen så att vi skulle hinna åka till Åsa sen, men allt fix tog visst hela dagen! Det gör lätt det när man har ett litet bustroll här hemma Blinkar

HugoSnöre

Han är gärna med och grejar och vet precis var han tycker allt ska stå…

hugo3

Ni undrar nog varför han har ett snöre i nappen.

Så här har han gått runt större delen av dagen…

ballong

överlycklig över sin ballong som han fick på marknaden igår!

Tur att du gör städningen så mycket roligare min lilla skrutt!!

Nej, nu är det väl snart dags för sängen så att jag vaknar upp pigg som en prinsessa imorgon och är redo för en ny vecka!

♥♥♥

Kram Thess

Myshelg

Hallå på er!

Vi har haft en jättemysig helg, jag och Julia. Pappa D har spenderat helgen på annat håll. Vi har som dom flesta örebroare besökt markén. Julia fick välja en ballong så hon var såååååå nöjd. Vi fikade med bästa Åsa måsi som sedan övernattade hos oss.

marken

Jag är inte så förtjust i godis och har sen flera år tillbaka en överenskommelse om godisstopp tillsammans med mina föräldrar. Klarar man sig hela året får pappan öppna plånboken. I år bestämde jag mig för att äta godis. Jag köpte massor av gott lösgodis och tänkte nu ska jag mysa. Efter några bitar upptäckte jag att det inte alls var så gott som jag trodde att det skulle vara, så nu ska jag nog ha stopp igen!

I lördags spenderade vi hela dagen och kvällen med Josse och Gustav. Vi besökte lek- och buslandet tillsammans med 100-tals andra barn. Julia sprang sig svetting i hinderbanan. På kvällen bjöds det på tacotårta och glass. Barnen njöt. Jag fick ett par jättefina SNÖ örhängen av Josse i födelsedagspresent. I slutet av kvällen sprang Julia in i betongväggen så nu har hon en STOR blå bula i pannan

glall3

Jag har även besökt Mariebergs galleria. Jag har så klart köpt POP dressen till Julia, fast i rosa. Även ett linne och en skön T-shirt slank med. Jag är riktigt trött på Att D lägger växelpengar i köket, på Nice hittade jag det ultimata, så nu hoppas jag att jag slipper se mer mynt.

pocket m

 

Nu blir det snart sängen för imorgon är det jobbdag, då gäller det att man är pigg och alert. Therese och jag ska försöka träna efter jobbet. Men det återstår att se. Julia har fått hosta och somnade tidigt, hoppas hon mår bra i morgon.

Ha en fortsatt skön söndagkväll, visst är solsidan bäst!

Åsa

lördag 29 januari 2011

Polarn O. Pyret

tröja

Fin nyhet från Polarn o Pyret

byxorpop

Hej på er raringar!

Visst är det väl skönt med lite helg? Jag & Hugo Bus sov hos mormorn och morfarn inatt så vi blev bortskämda. Pappan var på jättefest så han fick sova själv Ler.  Jag fick dessutom i mig ett par glas rött så jag kunde ju inte åka hem heller.

Idag har vi gått en sväng på den årliga Hindersmässan som är en marknad här i Örebro. Råkade väl kanske smita in på Polarn o Pyret också där vi hittade den här fina dressen till Hugo. Roligt med lite nyheter i butikerna efter all rea. Träffade på Jenny också med hennes små. Vi sågs ju på stan även tidigare i veckan och då fick jag visst också med mig lite från Polarn….

Hugo var nöjd med en dag med ballonger, karuseller och så hittade han en söt lekkompis på lunchstället! Perfekt!

Hade planer att hinna träffa Åsa & Julia i helgen. Vi får se vad som hinns med. Jag längtar efter er i alla fall!

Imorgon blir det stora städdagen här hemma tror jag! Kul? Njaaee, men det måste ju göras och det känns ju alltid så fräscht och fint sen!

Sov gott nu sweeties!

♥♥♥

Kram Thess

torsdag 27 januari 2011

Myrten

myrten2

gOd KvÄlL!

Sitter här och käkar lite smörgåsar och dricker ett gott rött thé. Mackor är nog faktiskt min största last här i livet. Så ingen LCHF här inte som verkar vara bloggdieten här och var just nu Ler

Hade tänkt att köpa hem lättskötta växter igår (eftersom jag inte direkt har gröna fingrar) men så kunde jag bara inte motstå dessa fina myrtenträd.

Så nu behöver jag tips på hur man bäst sköter de små raringarna?

myrten

Dessa gummikrukor åkte visst också med i bara farten!

myrten3

Jag är så GLAD att det är fredag imorgon! Jag behöver verkligen tänka på något annat än jobbet ett par dagar. Har inte sovit mycket i natt efter en del grubblande. Fastän det är 2011 så undrar jag vissa stunder om det hade varit bättre karriärsmässigt att ha sn..p!

Nog om det. Det kommer bli bra…..hoppas jag.

Nu blir det en dusch för jag har varit och styrketränat och ÅH så mycket bättre jag mår nu! Träning gör underverk för humöret och huvudvärk! Herregud vilken nice roooompa jag kommer att ha till sommaren! (hoppas att ni förstår att jag är aningens ironisk) Blinkar

Sköt om er och njut av kvällen!

♥♥♥

Kram Therese

tisdag 25 januari 2011

Äntligen hemma

mitt bästa troll

Skönt att äntligen få kliva in genom dörren. Idag blev det en lång arbetsdag. Jag var på jobbet innan sju i morse och har precis kommit hem. Det gäller att vara på plats när det händer så att jag friskar upp minnet, det var trots allt 2½ års sen jag jobbade. Men nu ska jag släppa jobbet och njuta av att få vara hemma. 

 Det gör ont i hjärtat för att jag inte har hunnit träffa Julia idag. På dagis hade hon varit ledsen på eftermiddan och hon hade inte ätit mat (fiskbullar, inte Julis favorit). Då känns det extra jobbigt. Tur att vi har en snäll farmor som kan hämta henne ganska tidigt. 
 Hon ska definitivt få sova i min säng i natt. 

Nu ska jag ta en dusch och försöka mysa lite med en sovande Julis

Längtar efter dig!

HugoGos

Heeeej fina!

Hade tagit med träningskläder till jobbet för att åka direkt till gymmet, men nej, jag lääängtade så efter min lilla skruttunge så jag åkte och hämtade honom istället.

Pianot här hemma är väääldigt roligt att klinka på. Jag bad honom ta ur nappen när jag skulle ta kort men då kom han åkandes så här istället…

Tuttinapp

Det är bäst att gardera sig så ingen kommer och tar tuttinapparna! Ler

Imorgon blir det ett aningens tufft möte på jobbet men morgondagen bjuder också på en dejt med goa vännen Jenny och lilla gudbarnet mitt! Så jag tror att det kommer bli en bra onsdag!

Nu är det visst handboll som gäller på TV. Kanske inredningssurfar jag lite samtidigt…. Ler

Ha en trevlig och mysig kväll!

♥♥♥

Kram Tessan

måndag 24 januari 2011

Birthday girl



god vanlijfudge och en blondetty handduk

Hallå!

Jaha, nu går jag in på min andra arbetsvecka och det är såååååå roligt. Jag har verkligen saknat jobbet och framför allt mina arbetskamrater. Det går bättre och bättre för Julis på dagis och det är jätteskönt. Nu känner jag att jag börjar få mitt egna liv tillbaka, jag är inte bara mamma Åsa. Som tur är så är jag ledig en dag i veckan. Då kan jag och Julis mysa ordentligt.

I fredags hade vi mys framför Let´s dance tillsammans med Catta. Hon gratulerade med en härlig ask supergod fudge, ett fint hjärta och en söt blondetty handduk.

I lördags kom bästa familjen Hugo. Jag kan inte fatta hur en kväll kan gå så fort. Jag tyckte inte att vi hann prata någonting. Therese hade förstås med sig massor av paket. Vi har sagt det förrut men jag säger det igen, vi har precis SAMMA smak. Presenterna hon köpt har jag tittat på och tänkt, det där vill jag ha! Skålar från Bruka, örhängen från SNÖ och armband från Humanity.
TACK så mycket Therese, du är bäst!

Jag har även hunnit med två träningspass under helgen så idag har jag sån träningsvärk så jag knappt kan gå, så blir det när man inte kan hålla igen.

Nu blir det mys i soffan.

Åsa

söndag 23 januari 2011

Vårlängtan

pärl

Hej sköna söndag!

Eller ja, skön och skön….Mitt huvud mår kanske inte helt bra efter gårdagens vinintag Ler

Vi firade ju världens bästa Åsas födelsedag igår och det känns idag. Vi hade en MYCKET trevlig kväll!

Försöker göra lite vårfint här hemma med pärlhyacinter och tulpaner och så trots att snöflingorna faller utanför. Jag tror att vi alla längtar efter sol och värme nu för oj vad det vårpyntas hos alla bloggerskor!

pärlhya

Åsa och jag började till och med planera packning inför vår resa……..i september! Snacka om att man längtar efter lite sooool!

ljus

Får väl se vad vi hittar på denna söndag. Kanske kanske blir det ett träningspass ikväll, men sen är det Solsidan i soffan som gäller. Nej, nu måste jag hoppa ur myskläderna och ta tag i den här dagen!

kollage

Önskar dig en FIN avslutning på helgen!

♥♥♥

Kram Tess

torsdag 20 januari 2011

ljus

Bild på lyktorna från Tine K home

God kväll fina!

Ja, visst måste man tända lite ljus nu när mörkret nästan är det enda man ser!? Jag har tänt mina fina små lyktor här hemma. Hugo har precis somnat (rutinerna är inte riktigt som de ska just nu) så nu ska jag försöka få lite kväll och varva ner.

Haft utbildning i ett par dagar på jobbet nu så jag känner mig trött i huvudet. Hur har jag orkat plugga i så mååånga år?! Men allt blir ju en vana. En superbra kurs i design har det i alla fall varit. Åh, design tänker alla nu! Kanske inte längre om jag säger att det är design av fjärrvärmeLerJa, för det är ju vad jag jobbar med på dagarna så jag tycker att det var intressant!

Fredag imorgon då. Härligt! Längtar verkligen efter helgen för då ska vi fira världens bästa Åsa(och dricka vin hoppas jag, visst Åsa?) !

Sweet dreams!

♥♥♥

/Tess

tisdag 18 januari 2011

Mammalyx

soffan

Hej raringar!

Ja, i det här hörnet av soffan hade jag tänkt placera mig själv ikväll och läsa lite och bara bara chilla. Sömn är just nu en bristvara för vi har en liten kille här som drömmer mardrömmar och är mörkrädd så det blir inte så mycket sömn för någon av oss….

magz

Någon som har något råd när de små drömmer otäckt mer än att finnas där och trösta?

Såg att det fanns lite barnrumsidéer i inredningstidningen och det är ju perfekt för oss nu när vi håller på och inreder Hugos rum!

barnr

Åh, nej, nu kom Hugo & pappan hem och lilla stackarn har ramlat och slagit i huvudet! Han är jätteslö så nu måste vi väcka honom med jämna mellanrum i natt för att se att han är okej.

Blir visst inte så mycket till sömn i natt heller….

Men bara han mår bra så gör det ju inget!

Ha nu en skön kväll!

♥♥♥

Kram Therese

söndag 16 januari 2011

Kalasdag

Tack för all fina blommor och presenter. Idag har vi haft en riktig städdag. På eftermiddagen kalasade vi med mat och fika. Nu har vi precis tittat på solsidan, det är såååååå bra. Jag känner mig helt slut och ska nog gå och lägga mig. Imorgon måste jag vara pigg och alert, första dagen på jobbet!!!
Åsa

söndag 16 januari 2011

Fick dessa fina av snälla mamma & pappa på tulpanens dag!

Hej alla härliga bloggisar!

Ja, nu är julen utstädad även här hemma, lite senare än hos alla andra verkar det som. Hyacinterna är utbytta mot tulpaner och allt känns lite ljusare och fräschare. Men jag kan inte låta bli att tycka att det blir lite tomt. Tycker att det är så himla mysigt med stjärnor i fönstren och en vacker julgran. Men nu går vi mot ljusare tider och det ser vi väl alla fram mot va?!

Den här helgen har bestått av fix, god mat, bus, kanelbullar, vin, städning, glass och en hel massa annat Ler Har med andra ord haft en ganska soft helg och det har varit så SKÖNT!  Ikväll blir det träning och sen förstås…..SOLSIDAN! Antar att halva Sverige sitter bänkade ikväll!

Hoppas att ni har en skön söndag, sweeties!

♥♥♥

Tess

En liten riddare

tron

God morgon!

Mer barnrumsbilder var det här! Den här tuffa riddarstolen fick Hugo av Åsas familj när han döptes. Den är så fin på hans rum!

lexington

Det ska grejas och pysslas och möbleras….

Kudden från Lexington var en 1-årspresent från Åsa. Hon kan det där med presenter…

prinsHugo

Ha, ha, jag vet inte vad han fick till för min här men vad gör det?! Mitt i en gäsp kanske?

Jag förstår om den här lilla killen är trött för han busar hela dagarna och somnar alldeles för sent på kvällarna just nu. Ändå är han så glad och go hela tiden. Mamman blir också trött kan jag meddela…. Ler Men jag är också glad ändå för han förgyller verkligen mina dagar!

Nej, nu måste jag visst gå och dansa och busa vidare!

See you later!

♥♥♥

Kram Tess

lördag 15 januari 2011

Bokat!

mallis

Bild från Ving

Jippie!

Nu är det bokat! Blondettysarna drar till Mallis i slutet av sommaren. Ska bli så skönt! Finns både SPA & gym på hotellet för åh vad vi kommer hänga där, eller hur Åsa…?Ler

Nja, vi hoppas nog på några lata dagar också med massor av sooool!

SOM jag längtar efter lite värme och färg på kroppen!

♥♥♥

Therese

Tofsa till det

tofstofs från Hemtex

Hej på er!

Hoppas ni har trevlig denna lördagskväll. Vi har precis kommit hem från nära och kära. Idag har vi äntligen bokat resa, det känns riktigt bra. Jag tycker att det är viktigt att ha något att se fram emot. Nu vet man att det blir 1 vecka med sol, bad och INGA måsten. Fast jag vet inte om jag har någon semester att ta ut, men det får bli ett senare problem.

Jag är lite sugen på att köpa en tofs, tofsa till det som härliga Maria Montazami säger. Men än så länge tittar jag bara. Tofsarna har nog fått sig ett uppsving sen Hollywoodfruar började.

Imorgon blir det fullt hus, vi ska fira någon som snart fyller år…(alltså mig). Så imorgon ska jag ta på mig förklädet, som jag ärvt av min mormor (hon gjorde förklädet när hon gick i skolan) som var en riktig husfru, men inte bakar jag bättre för det. Men jag ska göra mitt bästa.

Åsa

fredag 14 januari 2011

Äntligen kväll

Jag passar på att göra ett snabbt inlägg i reklampausen på Let´s dance. Det känns skönt att den här dagen börjar gå mot sitt slut.

Imorse lämnade jag en förvirrad Julia på dagis. Jag grät hela vägen till bilen, fy va hemskt det var. Jag kunde hålla mig 30 minuter sen ringde jag. Hon hade blivit jätteledsen när hon upptäckte att jag var försvunnen, men lugnade ner sig och satt då och lekte. Maten hade varit lite strulig men sen hade hon sovit gott. Mormor och morfar var med och hämtade henne på eftermiddan. När hon fick se oss blev hon så glad att hon började gråta. Det gjorde ont i hela min kropp. Dagisfröknarna sa att det hade gått jättebra och att jag inte behövde oroa mig…..men mammahjärtat är lite oroligt av sig.

Vi har iallafall haft en jättemysig kväll. Jag hade köpt en present till Julia (en bondgård med djur) som hon lekte med hela kvällen. Även jag fick en present, dock av mig själv.

vf7                                     vf4

Ett trevlig hjärta från NeMa design, dom gör så fina saker. Jag tror att den ska hänga i hallen. Oj,oj,oj pausen är slut för längesen.

Kram kram

Åsa

torsdag 13 januari 2011

Mammledig 4-ever

Tjoho!

Hej på er alla bloggare. Hoppas ni har en skön torsdagskväll. Jag har precis krupit upp i soffan efter en heldag på dagis och ett träningspass. Idag kändes det bättre än sist, men oj vilken träningsvärk jag har sen i tisdags.

Det är alltså imorgon det gäller. Julia ska vara själv på dagis. Jag ringde till Therese för att få lite stöd, hon vet precis hur jag känner. Nu känns det som om jag håller på att gå sönder. Om hon börjar gråta och skrika imorgon när jag ska lämna henne så tar jag med henne hem igen och säger till dagis personalen att hon slutar. Sen är jag mammaledig tills hon blir 18, slutet gott allting gott!!!!  Nej, det gör jag inte, men det är inte långt ifrån. Jobbet ägnar jag inte en tanke på, bara Julia har det bra så är allting bra. Usch det här är inte roligt. 5 hela timmar ska hon vara där!!!!!!!! Hoppas det blir några timmars sömn inatt. Nog skrivet om det.

Precis nu innan jag ska gå och lägga mig börjar jag bli väldigt hungrig och det blev inte bättre när jag hittade dom här bilderna från temadagarna med jobbet i höstas.

 

mat

mmmmm, så smarrigt

Åsa

onsdag 12 januari 2011

Skylt

skylt1

Good evening!

Ja, Åsa, vi MÅSTE boka resa nu! Ringde dig så att vi kunde boka nu ikväll, men vi får ta tag i det imorgon för du hörde nog inte mig! Naaaajs bild från småtimmarna förresten… Ler

Nu blir det många inlägg om barnrumsinredning, men det är så roligt att fixa och greja i Hugos rum. Idag åkte den gamla registreringsskylten som jag hittat i ladan in där. Får se var den ska hamna sen, men nu fick den ta plats på den enda hyllan han har än så länge. Kul att blanda gammalt med nytt!

skylt

skylt2

Nej, hur var det med det där att gå och lägga sig i tid?! Om det nu kallas skönhetssömn så kan jag inte vara särskilt vacker efter det senaste året, ha, ha!

God Natt!

♥♥♥

Therese