tisdag 30 november 2010

Pepparkakor & bus

peppisen

Hej hej!

Oj, vad dagarna flyger iväg! Vi hann ju faktiskt med både pepparkaksbak, glögg och en tur ute i snön i söndags. Hade verkligen en jättemysig adventshelg!

BOB

En totalt opiffad trött lekmama och en liten Hugo Bus!

Idag har jag faktiskt haft en rätt kass dag på jobbet. Mycket att fundera på. Kom dessutom i panik nu på att jag var bortbjuden ikväll och det har helt försvunnit ur mitt huvud av allt annat. Hade ju inte sagt säkert att jag skulle komma, men jag skulle ju i alla fall höra av mig såklart! Åh, vad dum man känner sig. Ni vet, man får lite panik i magen…..

Nej, nu är det nog snart dags att sova och hoppas på att morgondagen blir bättre…

När man får krama på trollungen blir man alltid glad i alla fall!

god natt

GOD NATT!

♥♥♥

Therese

söndag 28 november 2010

Pepparkaksgubben

Pepparkaksgubbe

Hej rara!

Snön yr utanför och en liten pepparkaksgubbe somnade till här när vi satt och mös i soffan framför en sprakande brasa.

Granjakten får nog vänta. Håller oss nog till pepparkaksbak och så om det inte blir lite skönare väder så att vi kan ta fram pulkan.

Nu tillbaka till Idolreprisen. Olle sjöng favvolåten “Fix you” och han gjorde det ju SÅ bra! Men Jay är nog ändå favoriten…

Ta nu lite glögg och en lussebulle och njut av advent!

MYS

♥♥♥

Therese

Första advent

1a advent

God morgon!

Är uppe tidigt denna 1:a adventsmorgon och myser med en kopp kaffe och har redan tänd det första ljuset. Visst är väl denna tid mysig!? Det är nog jultiden som gör att man tar sig igenom denna långa mörka tid på året. Snö har vi dessutom så det är ju verkligen rätt stämning!

Sitter och lyssnar på Sarah Dawn Finers “Kärleksvisa” på repeat. Redan när jag hörde de första tonerna av den när hon sjöng den till Victoria & Daniel så visste jag att den sången MÅSTE jag ha med om jag någon gång gifter mig (som inte verkar hända det här århundradet ;). Jag blir så rörd av att den är så fin och det räcker med att hon sjunger några ord så faller tårarna. Ja, jag vet, jag är lite väl blödig när det gäller musik… Men åh, så det knottrar sig över hela kroppen! Sarahs julskiva verkar bli en toppsäljare denna jul 2010 och ja, den är helt fantastisk!

Idag har jag tänkt hinna med pepparkaksbak, granjakt, glöggmys och en hel del annat. Just det, mossa får jag inte glömma att hämta i skogen! Sen tror jag nog att tapetsering av Hugos rum är på g! Eller ja, det kanske mest blir förarbete denna dag! Men åh så KUL det ska bli!

Önskar dig en alldeles UNDERBART mysig adventssöndag!

♥♥♥

Kram Tess

lördag 27 november 2010

ADVENTSTID

Advent

God kväll i kylan!

Tror att många har piffat och pyntat inför advent idag och så även jag! Den fina granen som verkar ha blivit väldigt poppis bland bloggerskorna i år fick jag av Åsa redan förra advent så hon har koll min kära vän :) Ni ser också en del av mitt nya silverfat som jag gillar jättemycket. Får visa mer av det en annan dag!

Har just kommit hem från grannarna där vi fått en massa glögg och annat gott! Känns som att jag lever på gottis och kan dessutom inte träna för hostan och det känns på formen kan jag säga. Måste bli en rejäl uppryckning av mig när det gäller kost och träning. Men det tar man väl efter nyår som alla andra eller…? :) Nej, jag är så sjukt träningssugen nu så motivationen är det inget fel på. Bara denna envisa hosta kan ge sig någon gång!

Nu ska jag kika på favvoprogrammet “Så mycket bättre”. Ska bara försöka natta mitt lilla pyre först. Mysigt! Jag är så oerhört tacksam för min älskade HUGO!

Ha en FIN kväll!

♥♥♥

Kram Therese

fredag 26 november 2010

Saffranskladdkaka med vit choklad

26 november 003

Hej UNDERBARA fredag!

Tänkte bara kika in och säga hej och berätta att vi har en urmysig fredagskväll tillsammans med familjen Åsa. Vi har käkat god middag, dricker gott rött och ska snart hugga in på efterrätten. Hittade receptet på saffranskladdkaka med vit choklad på en av favoritbloggarna MATPLATSEN. Ska servera den med vispad grädde blandad med lite grekisk youghurt. Mmmmm!

Åh, så jag trivs nu när jag bara får umgås med goa vänner. Vi firar faktiskt Lilla Julafton idag för vi insåg att vi inte kommer att få till en träff med allihopa innan jul så då får vi passa på!

Men , nej nu väntar efterrätt och trevligheter!

Hoppas att ni har en fantastisk kväll!

♥♥♥

Therese

onsdag 24 november 2010

Lek & Bus

JUL

Hej hallå!

Kunde väl inte låta bli att ställa upp min fina JUL-stake! Gillar den och min vita (bara nästan likadana:) supermycket! Det är ju bara EN månad kvar till julafton idag! Lilla pyret tyckte det var skoj att få sitta lite på pianot och posa lite, ha, ha! Eller så tycker han bara att mamman har konstiga idéer…. ;)

HUGOpiano 

Idag har jag haft en mammaledig dag och vi har haft det hur bra som helst! Vi startade dagen med besök på lek- och buslandet med Åsa & Julia! Kidsen röjde och mammorna med :) Vi käkade lunch där (lagom onyttig burgare med pommes…hmmm..) och sen tog vi en tur på stan och kikade efter lite julklappar till de små. Var förstås inne och kollade hos rara Sofia som har så mycket fint i butiken! Självklart slutade vi shoppingrundan med en chailatte! Tradition för oss så här på vintern!

Nu sitter jag och äter pepparkakor (min stora last just nu) och laddar för en jobbdag imorgon! Ska bli kul att jobba ett par dagar nu innan det är helg igen.

Önskar dig trevlig vinterkväll!

♥♥♥

Kram Therese

tisdag 23 november 2010

Ute är mörkt och kallt...

Ja, sjukstuga är det lite varstans. Vi har hade en FANtastisk helg, det började iallafall bra.


kvällen outfit var tröja från esprit, acne jeans och stövlar från replay
I lördags var det dags för familjeträff, min far har fyllt jämt och vi skulle fira detta med en bowlingtävling och middag efteråt.



Bowlingen gick sådär, jag tror alltid att jag är bättre än vad jag är. Snälla mormorn passade Julia medans vi andra spelade. Hon ville också rulla "bollen", men nöjde sig ganska snabbt att stå med mormon och titta på. Snälla mormorn lärde Julia säga, mamma är rutten! Så det var det första jag fick höra när vi spelat klart.


 Trevlig middag efteråt och sen hem till mamma och pappa för fika och annat bus. Efter ett tag fick jag se att Julia var jätteröd på kinden och ner mot halsen. Jag trodde hon slagit emot något, men efter ett tag började hon slita i tröjan och se lite bekymrad ut. När jag lyfte på tröjan så hade hon stora röda fläckar med små vita prickar i. Vi konstaterade att det var säkert sviter ifrån sprutan. På natten vaknade jag av att hon inte kunde ligga still och slet i pyjamasen. Hela hon var full av röda fläckar. Vi ringde sjukvårdsrådgivningen och de sa att vi skulle duscha henne svalt. Det blev bättre och hon somnade. Efter en timmas sämn var det dags igen, vi duschade och kom i säng vid 06.00. Söndagen var lite slitsam, men Julia mådde bra. På kvällen kom fläckarna tillbaka och vi ringde igen till sjukv.rådg. och vi fick och åka in till jouren. Under tiden hade jag kommit på att det var ju inte sviter ifrån sprutan utan nässelutslag. Lillltjejen fick flytande Tavegyl och fläckarna försvann och hon (och jag) sov som en stock till måndag morgon. Så var den helgen slut.

Både igår och idag har vi tagit det lugnt. Julia är fortfarande lite hängig. Vi gjorde ett försök att leka ute idag på förmiddagen. Men efter någon timma gick vi in, det var kallt och blåste isvindar. Imorgon hoppas vi att vi ska få träffa Therese och Hugo för det var så längesen.

Jag tycker att det är mysigt att sitta inne och mysa när man hör hur vinden viner ute. Nu ska jag fortsätta att titta på desperate...

En vit jul

jul

Hallå i stormen!

Vinden viner utanför fönstret här idag! Skönt att bara var inne och softa! Några dagars frånvaro här men vi har haft sjukstuga här hemma, men nu hoppas jag att vi alla ska vara på bättringsvägen. Väldigt vad man blir lätt smittad med en liten i huset. De drar elaka baciller med sig.

Har lite smått börjat ta fram allt fint inför advent. Det är ju det som lyser upp hela den här årstiden! Just november är ju ingen höjdarmånad direkt, men nu kommer snart december med advent, lucia, julkonserter, pepparkaksbak, tomten och allt annat som julen innebär. Underbart! Framför allt att få umgås lite extra och mysa med familj och vänner!

Kommer inte följa trenden med en lila jul, utan kör nog på det mer traditionella med vitt, silver och en del rött. Så tror jag att det får bli!

ljus

Måste ut och plocka lite mossa i helgen!

Nu: Lite pepparkakor och chaithé!

See you!

♥♥♥

Kram Therese

lördag 20 november 2010

Hemmakväll med Hugo

hugo4

Hugo just nu: Mys framför en film. Min goa unge!

God kväll raringar!

Ja, för mig blir det hemmakväll med det här lilla pyret. Han mår bättre men är inte helt okej. Fick ställa in kvällens planerade restaurangbesök. Synd, för jag har LÄNGTAT efter tapas och en trevlig kväll ute. Men vadå, inget slår ju att vara med den här skrutten så det går ingen nöd på mig. Pappan åkte i alla fall iväg på en massa festligheter så han får ta en drink för mig med….:)

Känns faktiskt som att ALLA är ute på galej ikväll, så det kanske är därför det kommer att kännas lite ensamt när Hugo somnat….

Men jag ska tända ljus, äta något gott och bänka mig framför “Så mycket bättre” som nog är mitt favoritprogram just nu. Men ni, hur GRYM var inte Jay i Idol igår?! Han vinner tror jag!

Hugo och jag tog lite välbehövlig frisk luft idag och Han tycker det är så skoj att det kommit snö!

hugo2 Hugo1

Nya pianot är också VÄLDIGT populärt här hemma!

hugo3

Åh, nej! Kom just på att jag glömt tvätt i tvättmaskinen. Bara att ge sig ner i källaren……Hmmm, SEN ska jag mysa!

Önskar dig en alldeles UNDERBAR lördagskväll vad du än hittar på!

♥♥♥

Therese

Äntligen


Jag förbereder lite bara, har längtat så efter julen. Jag tänkte att det är lika bra att börja lite smått eftersom vi ska ha kalas hela nästa helg. Vem försöker jag lura, jag kunde inte hålla mig längre!
Åsa

fredag 19 november 2010

Fredagsgott

mateus

Det här underbara lila fatet från Mateus var min lilla present till mig själv som jag köpte på Trolltyg i Uppsala. Var så kul för när jag pratade med Åsa så berättade hon att det var hennes favvoaffär när hon pluggade där. Såklart. Vi har ju identisk smak!

Hej fredag!

Jo, men visst var det magsjukan som slog till här hemma i huset igår. LillHugo bara kräktes o kräktes hela natten. Stackars liten. Så vi får tyvärr boka av helgens planer. Vi skulle få nattgäster ikväll. Hugos kusiner skulle komma och det hade vi verkligen sett fram mot, men vi träffas snart ändå så nu är det bara att pyssla om Hugo så att han blir frisk snabbt! Lite festis är det enda vi får i honom nu….

MEN…..annat är det med oss gottegrisar :) Handlade med chips, nötter och annat gott till fredagsmyset på väg hem från jobbet. En kladdkaka blev det också bakat men det var visst NÅGON som inte kunde låta bli att ta en bit innan jag hann fota….;)

smaskens

Nu börjar ju Idol! Får se om vi får skrutten somnar snart så att vi kan kika lite på det. Just nu är det MakkaPakka och gänget som gäller på TV:n (ni som har barn vet vad jag menar :)

fredagsmys

Hoppas att ni också har lite mumsfilibaba till fredagskvällen!

Mys på!

♥♥♥

Kram Therese

torsdag 18 november 2010

ljus

Blev så glad när jag hittade det här doftljuset i en shoppingpåse igår. Hade helt glömt bort det. Så jag ägnade kvällen till mys istället för träning som inte gick att få till.

Hello sweeties!

Veckorna bara flyger iväg! Tänk att det  är helg snart igen! Men stackars lilla Julia som fick feber. Vi hade tur när Hugo fick sin 1,5-års-spruta för han reagerade inte alls på den.

Något träningspass blev det inte för mig igår som tänkt, men ikväll blev det ett kort pass i gymmet. Jag känner mig fortfarande inte helt okej så jag tog det lugnt. Men det är frustrerande vill jag lova…! Känner mig så klen. Men snart får det bli ändring på det!

Åh, nej, nu ropade pappan att Hugo kräks! Inte kräksjukan. Snälla!!

Måste rusa!

♥♥♥

Kram Therese

VAB

 Hej alla bloggare!

Sitter nu i världens läääängsta telefonkö till försäkringskassan. Idag var första gången jag "vabbe". Julia fick sin 1,5 års spruta förra tisdagen och i tisdags (alltså en vecka senare) började hon få lite feber. Inatt hade hon 40,1!! Hon har aldrig haft så hög feber. Jag fick ställa mig i köket där vi har en stor vädringsruta för att hon skulle kyla ner sig. Hon trodde nog att jag var helt tokig. Hon tittade på mig och sa; mamma det är mökt (alltså det är mörkt ute). Ja, sa jag men nu ska vi titta på månen och stjärnorna, kruxet var bara det att det var inte stjärnklart och det fanns absolut ingenting att titta på, men hon var snäll och tittade ut genom fönster ändå. Men med alvedon och lite festis så somnade hon efter 4 timmar. Imorse var jag ganska slut. Men framemot förmiddan piggade hon på sig och snälla mormorn kom och var barnvakt så att jag kunde jobba några timmar på eftermiddan. Nu sover hon sött och jag hoppas att hon inte ska få så hög feber inatt.

Så nu sitter jag och väntar på att få prata med en handläggare, för att rappotera att jag faktiskt jobbade lite idag. Nu är jag nummer 12 i kön, tjo ho (började på 68).

Jag kommer missa Robinson.........   



onsdag 17 november 2010

Music makes my day

piano3

Hej finingar!

Kolla in mitt fina fina piano! Jag är så GLAD för det! Nu måste jag bara vänta några månader innan jag kan stämma det så det kliar lite i fingrarna….

Har velat länge mellan ett svart och ett vitt piano, men visst är det väl ändå finast med ett svart gammalt tungt underbart piano som detta? Ja, ni förstår att jag är alldeles förälskad i det :)

kollagepiano

Nej, men nu ska jag ta tag i den här dagen så jag börjar med att dricka upp min latte, äta en god frukost och krama på min lillskrutt! Sen är jag redo för vad som helst! :)

Ha nu en FAB onsdag!

♥♥♥

Kram Tessan

tisdag 16 november 2010

Sämsta träningsupplevelsen!

16 november 019

God kväll våra söta bloggisar!

Ja, så här ser vedkorgen ut här hemma hos oss! I like! Vi förvarar även ved i en vit hylla som var någon idé jag fick då vi flyttade in för tre år sedan.

16 november 020

Det kommer bli många mysbrasor i kakelugnen i vinter.

16 november 021

Nu till gårdagens stora händelse!

Jag tränade för första gången på två månader!! Ja, det ÄR stort för mig just nu efter min låååångdragna hosta. MEN…..det var en av mina värsta träningsupplevelser någonsin! Jag har ALDRIG känt mig så svag som jag gjorde då. Körde Body Pump tillsammans med Åsa och medan hon lassade på med vikter fick jag plocka av och jag stod bara och skakade i benen. Jag är van att känna mig ganska stark, så det här var asjobbigt för mig….både fysiskt och psykiskt. Jag har aldrig känt att jag inte klarar av ett pass, men så var det verkligen igår. Mina muskler är borta och det känns SKIT rent ut sagt! Nu förstår jag att de som aldrig tränat och ska börja ger upp redan efter första passet….om de känner så här. Men för mig finns inte att ge upp. samtidigt som det känns tungt så blir jag taggad. Jag ska få tillbaka min starka kropp!

Men ikväll laddar jag ny kraft hemma i soffan så hoppas jag på ett nytt pass imorgon. Ett steg närmare vältränad. För nu är jag BARA otränad och klen. Jag är ju heller inte av med min hosta så det gäller att starta lite mjukt. Konditionsträning får vänta tills jag är helt bra. Det vikigaste är förstås att vara rädd om kroppen, inte att vara superfit.

♥♥♥

Önskar trevlig kväll!

Kram Tess

söndag 14 november 2010

korg_dack

Hej rara!

Hoppsan vad helgen bara flyger iväg! Idag har Hugo firat pappan med biljetter till en öl- och whiskeyfestival, teckningar & den här FINA korgen som vi ska ha ved i. Shoppade den på GRANIT i Uppsala igår. Har förstås firat min egna goa pappa idag också! Tänk vad lyckligt lottade Hugo och jag är som har så underbara pappor!

Köpte en massa kanelbullar bakade av surdeg som vi mumsat på ikväll. Har faktiskt mumsat i mig en väldig massa godsaker i helgen. Det blir ju så ibland (lite för ofta för mig bara….:)

Hade en superbra lördag i Uppsala! Hann med en del härliga inredningsaffärer som inte finns här hemma. GRANIT, Designtorget, Norrgavel och faviriten Trolltyg bland andra. (Ska visa min lilla present till mig själv en annan dag. ) Sen blev det bubbel och urgod middag hemma hos kusinen med familjen. Det bästa av allt var att träffa dem och bara prata och umgås!

Papsen och jag hann med en sväng på Bo- och levamässan idag. Det var ingen höjdare men ett rätt trevligt söndagsnöje i alla fall! Har varit och badat med Hugo också och så har brorsan, tjej + barn varit här så det har varit full fart i helgen!

Nej men nu ska jag ladda om för en ny jobbvecka!

Önskar trevlig kväll och ta nu hand om papporna lite extra!

♥♥♥

/Therese

Söndag




Sprang på den här supersöta ryggsäcken till Julia, en perfekt julklapp (som mormor o morfar kan köpa)

På eftermiddan blev det ett hårt konditionspass, så nu är jag helt slut och skön i kroppen. Efter det rörde jag ihop Capellagårdens müsli, det är den bästa müslin jag vet

 Capellagårdens müsli

Så här gör du den
7 dl havregryn
7dl rågflingor
2 dl solrosfrön
1½ dl hackade nötter och mandel
2 dl vetegroddar
2 dl kokos
2 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl råsocker
1½ dl olja
1½ dl vatten
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Blanda alla torra ingredienser i en stor skål
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ihop olja, vatten, vaniljsocker och salt
Häll vätskan över grynen i skålen, blanda och fördela i en långpanna
Rosta ca 20 min. i ugnen
Rör runt muslin på plåten var 5:e minut.
Förvara den färdiga muslin i en torr och tät butk.

Den är supergod och går åt som smör här hemma, jag har inte i vetegroddar i min müsli. Av det här receptet får man 1 kg.

Nu blir det mys till ensam mamma söker..

Hoppas du har en skön söndagskväll!

Åsa

fredag 12 november 2010

Sneakpeek

piano

Heeej fina bloggisar!

Tjohooo! Jag är så GLAD! Idag har jag ÄNTLIGEN fått hem något som jag längtat efter så länge! Nu, nu blir det lite lättare att få in lite mer musik i mitt liv som jag mår så bra av! Ska självklart visa mer av det fina pianot, men bjuder på en liten sneakpeek ikväll ;)

Jag kan inte sluta titta på det. Ja, jag vet, lite konstig är jag, men det här gör mig verkligen på alldeles strålande humör. Det är ju dessutom en fin möbel och rummet känns så mycket mer komplett nu. Jag har lämnat plats för det här sedan vi flyttade in….

Så, ikväll blev det hämtpizza och rödvin här hemma till oss och all bärhjälp som fick slita som djur för min skull. Tack raraste ni! Tack mormorn för barnvakt (och ALLT annat du alltid fixar med) också!

Idol är slut för ett tag sen och snart blir det nog sängen för imorgon blir det tidig uppgång (som om jag nånsin har sovmorgon!) för jag drar till kära släkten i Uppsala! Längtar!

Önskar dig en FANTASTISK start på helgen!

♥♥♥

Kram Tess

torsdag 11 november 2010

Singing in the rain




Hej på er!

Även jag har kommit hem ifrån jobbet idag. Den här veckan har jag gästat arbetet två gånger och det är riktigt roligt. Mycket har förändrats och jag måste ha huvudet på skaft hela tiden, så efter varje pass har jag en lätt huvudvärk. Den försvinner fort när jag träffar den här lilla sötnosen som har spenderat sin dag med bästa mormorn.

Nu sitter vi här framför brasan och myser, det är så härligt att vi fick den på plats innan det blev kallt och snön kom. Några träningspass har jag hunnit med den här veckan och det känns skönt. Imorgon blir det rim och ramsor som vanligt!

Ha en jätteskön kväll

Åsa









onsdag 10 november 2010

Kaspar & Saga

kaspar&saga

Tjingeling!

Jag trooor att jag kanske är på bättringsvägen nu! Hoppas hoppas! Har just kommit hem från goa vänner som bjöd på massa gottis! Både vänner och godsaker ger energi! :)

Jag har ju skrivit HÄR tidigare om tapeter och inredning till Hugos blivande rum. Har ju haft världens beslutsångest vilken jag ska välja. Denna från Sandbergs “Kaspar & Saga” har jag varit inne på hela tiden, men jag har velat mellan blå och denna vita. Tycker det är fint med färg i barnrum, men vi har kommit fram till att det är bättre att ta den här så kan man matcha med vilka färger som helst sen.

Tycker att tapeten är så himla mysig och sagolik! Farligt inbjudande att färglägga……. :)

kaspar&saga miljö

Så det får nog bli den här svart-vita……eller?? HJÄLP! Gör vi rätt?

Fick syn på den här fina i tapetkatalogen också…… ha, ha…

prickig

En riktig BLONDETTY-tapet! Men nej, jag ska inte tvinga på lilla Hugo den, men den vore rätt cool på rätt ställe….

Ja, som sagt, jag skulle behöva MÅNGA barnrum att inreda för jag har tusen idéer och så får jag bara välja en….. Inte lätt!

Nej, nu blir det ett gäng pepparkakor framför “Berg flyttar in” för att ladda om för en ny jobbdag!

♥♥♥

Kram Tess

måndag 8 november 2010

Kylan är här!

hugo vattnar

Burr!

Är vintern här nu? Ja, idag var det dags att ta på Hugo stora vinteroverallen för oj vilken kyla som kom! Här är han på väg för en heldag med morfarn! Overallen från Didriksson verkar hur bra som helst!

Jag lydde alla nära och käras råd att hålla mig hemma idag. Alla säger att jag måste stanna hemma denna vecka så att jag blir frisk någon gång. Men det går inte. Jag MÅSTE få jobba imorgon. Jag blir ju inte bättre av att vara hemma ändå verkar det som…. Jag smittar ju inte någon heller efter så här många veckor så det kan väl inte skada att gå dit imorgon…..? Varför försvinner aldrig min hosta?! Jag blir tokig på nätterna speciellt och det känns som att jag hostat sönder ett revben. Men ja, ja, jag blir säkert pigg och alert snart så att jag kan bli mitt vanliga aktiva glada jag igen!

Nu ska jag laga till lite lax med smak av saffran! Det blir bra måndagsmiddag det!

hugo kallt

Snart kommer den här lilla skrutten hem också. Då får vi kramas och busa så mår jag nog bättre sen!

Ta hand om dig i kylan!

♥♥♥

/Therese

söndag 7 november 2010

trapp

H   O   M   E       S   W   E   E   T       H   O   M   E

huset

Hallå!

Har du en skön söndag? Min kropp verkar inte hålla med mig om att jag ska bli frisk så jag har tagit ännu en soft dag. Jag håller snart på att bli vansinnig av att inte kunna röra på mig alls! Klarar inte riktigt det. Okej om det är någon vecka, men nu efter en och en halv månad så börjar jag bli rätt så less…

Men man får försöka mysa inne och göra det bästa av det. Mitt lilla pyre piggar upp mig varje sekund och huvudsaken är att han mår bra! Han har haft det hur bra som helst idag med bad, bus och pannkakor med mormorn & morfarn.

Så nu ska jag bara gosa med mina kära i vårt älskade hem så får vi se om det blir jobbdag för mig imorgon. Hoppas!

Önskar dig en finfin söndagskväll!

♥♥♥

/Therese

lördag 6 november 2010

 

allhelgonahelg 

allhelgonabild

God kväll på er!

Idag tänder vi ett ljus för de som inte finns hos oss längre. De finns ju alltid kvar i våra hjärtan!

Denna alla helgons dag har spenderats med huset fullt av familj och vänner. Jag tycker det är så mysigt när alla är här! Hugo har varit överlycklig för all uppmärksamhet och har varit ett litet bustroll som nu somnat gott.

Jag bakade en knäckig äppelkaka som verkade för den tog slut snabbt :)

Av goa mamma & pappa har jag fått inredningstidning och en fin krona med blommor, ljus och höstpynt i. Tack rara!

Nu blir det lite snacks framför “Så mycket bättre”. Kollar ni på det? Jag tycker alltid att det är roligt med musikprogram så jag gillar det! Kul att få höra Petters låtar i nya versioner ikväll.

Ha nu en mysig kväll!

♥♥♥

/Therese

Caecarsallad

Ceacar

God morgon lördag!

Hur mår du bloggis? Jag fortsätter att försöka bli frisk men det går väl sådär. Hoppas att helgen ska ge mig ny energi så att jag blir bra någon gång! Inte helt lätt med en liten skrutt som vill kliva upp redan halv fem :)

Fredagskvällen spenderades framför Idol och innan pepparkaksfrossande så slängde jag ihop en urgod caecarsallad så jag fick i mig lite nyttigheter i alla fall….

Så här gjorde jag dressingen:

2 vitlöksklyftor
2 äggulor
50g (2 dl) fint riven parmesan
2 sardeller
2+2 msk vatten
1 dl raps- el majsolja
salt o peppar
Mixa allt utom vatten och olja i en mixer.
Tillsätt 2 msk vatten och kör en stund till. Tillsätt oljan droppvis och späd till sist ut med det sista av vattnet.

Tror att det kan bli ännu godare med lite dijonsenap i också! I salladen hade jag:

  • romansallad
  • kyckling
  • hemmarostade brödkrutonger
  • knaperstekt bacon för den som vill (inte jag)
  • hyvlad parmesan

    Mmmm, vad gott! Kanske ett bra tips för lördagslunch?!

    Ha en FIN lördag!

    ♥♥♥

    Kram Tess

  • fredag 5 november 2010

    Höstlek

    Igår var det full fart tillsammans med Gustav och Josse. Löven var roligast! Idag har vi varit på rim o ramsor. Eftermiddagen har vi spenderat i lekparken som vanligt. Men snart är det en härlig fredagskväll.., Åsa

    torsdag 4 november 2010

    Höstmörker

    LJUS

    Lampan i hallen sprider ljus

    Hej raringar!

    Ja, visst behöver vi ljus så här när höstmörkret verkligen slagit till!?

    Det har varit lite tyst från mig ett par dagar nu, men jag är fortfarande krasslig och jag har spenderad en natt på akuten bland annat. Så nu har jag faktiskt stannat hemma från jobbet idag. Första dagen på de sex veckor jag varit dålig…..Hmmm, ibland är man så dumt envis och vill vara duktig och köra på i samma tempo. Men nu sa kroppen ifrån så allt jag orkat göra är att VILA! Nu SKA jag bli frisk! Har  ställt in helgens planerade tripp till Uppsala och kusinen och det känns riktigt tråkigt för jag såg fram mot det, men det kanske är dags att låta hälsan gå i första hand.

    Nej, inget mer om sjuklingen nu. Har sett att många bloggisar har börjat måla väggarna  svart /granitgrå nu i kontrast till allt det vita som hägrat så länge nu. Det är coolt att se hur mycket bloggarna påverkar och hur många hem som börjar likna varandra med färger, möbler, kuddar o.s.v. Här hemma kommer det inte bli någon vägg målad. Vi har redan två svarta väggar sedan några år tillbaka och de får nog stanna ett tag till. Men jag tröttnar säkert snart om jag känner mig själv rätt….:)

    Svart vägg

    En rätt kass bild, men det här är en av våra svarta väggar i gästrummet på övervåningen. Den andra finns i hallen. Ska piffa upp soffan här med lite fina kuddar snart så att det blir lite mysigare!

    Hoppas att du mår bättre än jag kära bloggisen!

    ♥♥♥

    Kram Tess

    måndag 1 november 2010

    Ljus i vårt hus

    Jag var tvungen att köpa dom här ljuslyktorna nu när mörkret faller på. Dom är från NeMa design Åsa