söndag 31 oktober 2010

Fikon och farliga monster

snittar

Hej på er denna lååånga söndag!

 

Ja, visst är det härligt att helgen blev en timme längre?! Söndagen har faktiskt känts riktigt lång och det är ju bara så skönt! Jag har varit riktigt slapp idag. Tänkte att det skulle hjälpa mot hostan, men nja, det verkar inte bli bättre…..

På tal om fikon och ostar som jag mumsade på i fredags, så tänkte jag tipsa om superenkla små snittar som blir superfina med färska fikon! Har även testat med fikonmarmelad när inte färska fanns och det blir jättegott men inte lika fint…. Jag bjöd förra helgens gäster på detta som lite tilltugg till fördrinken.

1,5 dl färskriven parmesanost

150 gram philadelphiaost

5 skivor kavring

3 st färska fikon

Tillagning 20 snittar:

1. Blanda parmesanost och philadelphiaost.

2. Skär varje kavringskiva i 4 bitar och spritsa eller bred på parmesancrèmen. Skölj och skär fikonen i tunna klyftor och lägg på toppen.

Enkelt och supergott!

Vi började som alltid söndagen med bad och det här är väl det läskigaste vi har sett denna halloweenhelg:

HugoMonstret

BUUUU! Visst ser han farlig ut?! :)

Nu ska jag sätta mig framför en sprakande brasa och fortsätta softandet. Åsa är visst och tränar….hmmmm…gissa om jag är avundsjuk!

Önskar fin kväll till er alla!

♥♥♥

Therese

lördag 30 oktober 2010

HAPPY HALLOWEEN!

Smoothie

God morgon!

Här startar vi morgonen med en härlig smoothie i stooora vinglas! Måste ju lyxa till helgfrukosten lite. I denna har jag haft vanilj- och blåbärsyoghurt, frysta hallon, blåbär, röda vinbär och så lite mjölk. En riktig vitaminkick! (Sen behöver vi ju inte tala om att det gömmer sig en del socker i yoghurten…… :) Till det blir det färskt bröd med pumpafrön och latte förstås! Jag ÄLSKAR frukost!

Snart bär det av till härliga vänner i Västerås. Längtar verkligen efter dem så det blir det perfekta sättet att fira halloween på!

Ska du klä ut dig idag?

Önskar dig en underbar lördag!

♥♥♥

/Therese

fredag 29 oktober 2010

Fredagsmyset igång!

fredagsmys

God kväll solstrålar!

Fredagsmyser ni? Det gör jag! Har fixat ihop lite plock som jag ska äta framför Idol tänkte jag! Tycker väldigt mycket om kombinationen av olika ostar och fikonmarmelad! Mmmmm!

Sitter här själv. Hugo har somnat och jag väntar på sällskap här i soffan… Ska tända en brasa och lite ljus så att fredagsstämningen blir som den ska.

Nu, tillbaka till Idol!

Önskar dig en skön avslutning på veckan….som bara flög iväg eller?!

♥♥♥

Kram Tess

torsdag 28 oktober 2010

PLAZA

Hallå i kvällen!

Det här är mitt kvällsnöje just nu! Lite härlig inredningsinspiration. Det finns någon här hemma som kanske inte tycker att jag ska läsa fler av dessa tidningar. Han tycker att jag är en tillräcklig idéspruta ändå för tillfället :) Men visst är det så att när hösten kommer så vill man ändra om hemma och man är full av ny inspiration?! Så funkar i alla fall jag. På gott och ont. Det kostar ju en hel del tid och pengar, men uj så FINT det kan bli!

Det finns mycket fina sovrumsidéer i tidningen. Ett av rummen här hemma som jag gärna skulle vilja pyssla lite i….

Den här kakelugnen pryder vårt sovrum så kanske blått och vitt vore ett fint tema precis som på omslaget?! En riktig prinsessan-på-ärten-säng vore ju inte helt fel!

kakelugn

Nu ska jag fortsätta inspireras och så gluttar jag på rosa-bandet-galan också. Pappan är iväg på tripp över natten, men jag får nattsällskap ändå som tur är……! Man måste ordna sånt när man är lite mörkrädd som jag :)

Ta hand om er kära bloggisar och ladda för en härlig helg i med en god natts sömn!

♥♥♥

Kram Therese

onsdag 27 oktober 2010

höstmys

Ett fårskinn i solstolen gör den mer höstig :)

Hej rara!

Ja, en grå dag som denna får man höstmysa lite tycker jag! Tända ljus, spela soft musik och gosa under en filt. Läget är fortfarande krassligt för min del, men jag jobbar på ändå. Läkaren sa att hostan kan jag få ha i två månader…….hmmmm….då blir man positiv :)

Nej, nu hoppas jag bli kry snarast så att jag kan komma igång med ett lite mer aktivt liv än nu. Blir snart galen faktiskt. Finns nog inte en muskel kvar på den här kroppen…… Eller jo, magmusklerna får sig ordentlig träning av allt hostande så man får försöka se ljusglimtarna, ha, ha!

Nu ska jag ladda kroppen med en massa vitaminer så att den blir glad igen!

vitaminer

Hoppas att du bloggis är pigg och mår bra!

Önskar dig en FIN höstkväll!

♥♥♥

måndag 25 oktober 2010

Ge mig höstglöd!

Testund

Tjohoo FINA ni!

Jag sitter här och försöker pigga upp mig med ett thé som heter “Höstglöd” och ett gäng pepparkakor. Jag kan säga att jag är rejält trött på den här hostan och förkylningen som har suttit i lite vääääl länge nu! Kan nog vara läge för ett besök hos doktorn. Hostmedicinen hjälper inte ett dugg…. :(

Känner mig bara blek, otränad och bara allmänt risig. Skulle behöva en rejäl uppfräschning med frisörbesök, ansiktbehandling, lite nya höstkläder och TRÄNING! Massor av träning är precis vad jag behöver just nu för att få tillbaka min vanliga energi och känna mig på topp. Men så kan jag inte. Jag blir GALEN! Jag känner mig bara fluffplufsig och kräks på att ta det lugnt. Det är inte jag.

Men i helgen har jag verkligen försökt ta det lugnt för att friskna till. Jag fick stränga order av Åsa att inte göra något, så efter middagsbesöket i fredags (som stannade läääänge) så jag jag mest softat resten av helgen. Har fått en konstig yrsel också så det var bara att ligga så stilla det nu gick med en bus-sugen liten kille…. ;)

Nu sitter jag dessutom och saknar ihjäl mig efter Hugo för han är ute på tripp med pappan.

Kan någon pigga upp mig?

(Förresten, jag vet, Montazaaaaami kommer definitivt att pigga upp mig ikväll! ÄNTLIGEN är hollywoodfruarna tillbaka! Missa inte!)

Kram Therese

♥♥♥

Fire

Nu får det vara hur ruskigt som helst ute.....,
Åsa

fredag 22 oktober 2010

Höghus

Nu har fredagsmyset börjat. Det är så mysigt när det börjar mörkna ute och man kan tända ljus, laga god mat och umgås hela familjen.
Åsa

Redo för fredagsgäster

21 oktober 025

Hej hej!

NU är väl helgen här i alla fall?! Massor av ljus är tända, maten står på spisen, vinet är upphällt och jag ska försöka ladda för en BRA kväll! Nu väntar vi bara på våra gäster!

Önskar dig en FANTASTISK fredagskväll!

♥♥♥

Therese

Fredagsfeeling!

21 oktober 022

God morgon kära bloggisar!

Det är freeedag! Känner ni fredagsfeelingen i kroppen? :) Här hemma är det uppladdat med lime och annat för jag tror att det vankas en och annan Cosmopolitan till kvällen! Vi får nämligen middagsbesök så det blir fullt hus!

Men nu väntar förstås jobb! Ska bara äta upp min dunderfrukost, dricka upp min latte och pussa en massa på Hugo innan jag sätter mig i bilen.

Hoppas att du får en BRA fredag!

♥♥♥

/Therese

torsdag 21 oktober 2010

Vinterjacka fixad!

NovaJacka

Hej raringar!

Hur mår ni? Här hostas det som aldrig förr, men snart hoppas jag att den där hostmedicinen ska hjälpa! För snart är det ju dags att ladda för HELG! Härligt!

Nu har Hugo äntligen fått sin vinterjacka från favoriten Nova Star! Den är så fin och mysig inuti. Kommer värma gott i kylan som kommit! Julia & Hugo har förstås lika så att de kan vara coola kids ihop :)

Köpte den förstås på favvobtiken “Våra Små”. De har så mycket fint så att man blir alldeles galen :) och där jobbar ju dessutom trevligaste tjejerna!

Idag har jag fått skön massage på jobbet och imorgon är det dags för kiropraktorn igen. Det börjar ordna upp sig! Men oj så dyrt det blir! :(

Ha en mysig kväll fina ni och så hoppas vi på lite mer sömn i natt här i vårt hus!

♥♥♥

Kram Therese

onsdag 20 oktober 2010

DSC00748

Swing it


Burrrrr, så skönt att få vara inne i värmen. Igår var vi med svärmor på IKEA, Julia fastnade vid barnavdelningen ganska länge.Vi fikade och tittade på saker. Plånboken är väldigt tunn så det blev endast en pall till Julia som ska stå i badrummet.
Idag har vi varit och hälsat på hos Gustav och Josse. Det var längesen vi träffades så vi hade mycket att ta igen. Som tur är så ska vi dit imorgon också!


 
Julia ville inte slita sig ifrån den här roliga mysgungan på IKEA

Våran braskamin har kommit och är nu installerad. Längtar så efter att få elda i den. Nu väntar vi bara på att få provtrycka den.

 
det här hålet har vi haft i vardagsrummet ett par veckor nu



nu är den på plats

Allt är inte klart än, murstocken ska målas och en tätningsring ska på, men det går framåt. När man har hus finns det projekt hela tiden. Vi hinner knappt avsluta förrän det är dags med nästa.

Åsa


tisdag 19 oktober 2010

Pyssel

18 oktober 022 

Hej på er!

Ett annat litet pyssel som jag hade i helgen var att få upp en liten fotovägg i trappan. Känns fint och personligt och så kan man ju byta ut bilderna lite då och då! Ska få upp ett trappräcke också. Ser lite tomt ut nu…

Ska göra något liknande i sovrummet för jag har många bilder som jag ramat in och vill sätta upp. Men det blir ett senare litet projekt!

Blev det fint tycker ni?

♥♥♥

/Therese

måndag 18 oktober 2010

Grå måndag!

HugoKanin Hugo i sina grå mysisar med sin kanin

Hej söta!

Ja, visst är väl denna måndag lite väl grå? Det känns som att det knappt blivit ljust ute idag. Jag har dessutom en fruktansvärd hosta som inte blir bättre… Har nog aldrig haft riktig hosta förut så nu fick jag min dos :) Känns så trist när Åsa åker iväg och tränar och jag kan inte följa med… :(  Känns som att jag kommer att få börja om helt.

Händer en del på jobbet nu också som jag funderar en del kring…..

Nej, nu är det slutklagat för den här veckan! Nu ska jag ladda för en fortsatt bra vecka och bara leka och gosa med det BÄSTA jag har! Den här killen gör mig på gott humör!

18 oktober 013

Ibland så är det leksakskaos här hemma, men det är ju så det ska vara när man har små!

Det finns ju så mycket att upptäcka!

18 oktober 014

Allt som låter är roligast! Gitarr, trumma, trumpet, hammare, dammsugare och ja, allt vad det nu kan vara!

TACKSAM jag är att jag har dig, min lilla HugoGos!

Han nu en fin kväll, raraste bloggisar!

♥♥♥

/Therese

Måndag


Sagostund

God morgon alla pigga bloggare. Idag vet vi inte alls vad vi ska göra.Vi längtar efter våra bästa, måste du jobba Therese? Vi kan väl vara mammalediga ett halvår till. Snart är tyvärr även min härliga mammatid förbi, så det gäller att njuta. Men det är inte alla dagar som man känner sig uppfinningsrik och har jättestor lust att gunga och göra 50 sandkakor.

Så vad ska ni bloggers göra idag, är det någon som har något bra tips!

Åsa

söndag 17 oktober 2010

Härliga helg



mysig promis i stadsparken

 
Julia mitt i ett fall

Vad fint du har gjort på farstubron Therese, nu kan du komma och piffa upp mitt hem!

Vi har precis kommit hem från ett födelsedagskalas. Det är min brors fru som fyller år. Så nu är man väldigt mätt och belåten. I helgen har vi mest varit ute. Stadsparken har fått några besök, det är Julias nya favoritställe. I fredags blev det så kallt efter ett par timmars lek så vi var tvugna att gå till wadköping och fika så att jag fick värma mig. I lördags var vi inne i den fina affären Kids på stallbacken. Morfarn köpte en mössa och halskrage till Julia från Geggamoja.

Nu har vi satt oss tillrätta i soffan och ska titta på Rallybrudar, så länge man orkar.

Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

Åsa

Välkommen!

Välkommen

Välkomna hem till oss!

Så, nu har jag höstpiffat med lite vit ljung och annat! Fint va!? Men olivträdet åkte ner i källaren nu för det klarar nog inte fler frostnätter. Tråkigt, för det är ju så fint! Vågar inte ta in det i värmen för då kanske det dör, men jag skulle väldigt gärna vilja…

16 oktober 048

16 oktober 044

Visst ser det lite mer välkomnande ut när man pysslar till det lite?!

16 oktober 046

Vilket är ditt bästa höstpiffningstips?

16 oktober 042

Undrar just om jag ska börja måla en uteskänk så att jag kan få lite mer höstfint ute? Spanade in något i ladan som kan göras om… Hmmmm… Förresten, lådan som jag ställt ljungen på är ett hittefynd från vår vinkällare. Jag hittar nya fynd här hemma hela tiden…

Eller så stannar jag inne och bara kramas och leker med min Hugo!

Önskar trevlig söndagskväll!

♥♥♥

/Therese

Sköna söndag!

16 oktober 040

Jag och min älskade katt igår! Djur ger ro!

God morgon söndag!

Hoppas att du sovit gott och är redo för en mysig söndag! Har en så BRA helg med min kära familj för det är precis vad jag behöver nu. Jobb och annat tar energi och jag planerar alltid in alldeles för mycket så jag vet att helger som den här är bra för mig!

16 oktober 022

Lillskrutt tycker mamma behöver tofflor….

Nu ska vi dra iväg och bada med Hugo och sen blir det smarrig brunch och lite trädgårdsfix kanske? Vi får se vad dagen leder till…

16 oktober 028

Hugo behövde visst tofflorna bättre…. :)

Hoppas att du har skojiga planer för denna söndag! Nu laddar vi för en ny härlig höstvecka!

♥♥♥

/Therese

lördag 16 oktober 2010

Underbar höstlördag!

Kamera 16 oktober 006

Hej våra fina bloggisar!

Har ni en BRA lördag? Jag har det hur bra som helst. Sitter och dricker vin, lyssnar på John Mayer på Spotify och njuter av helgen! Tog en tur på stan och såg dessa bedårande söta saker som gärna skulle få flytta hem till oss och lilla Hugo :) Ett par HUNTER till mamman skulle ju inte heller vara helt fel…

Jag är alldeles FULL av höstinspiration nu och vill fixa så mycket här hemma. Det kliar i fingrarna! Plånboken gillar nog inte alla mina planer dock… :)

Som ni ser har det hänt lite i utseendet i bloggen, men ni känner ju igen er såklart. Vi får ju inte tappa vårt prickiga svart-vita signum :) Jag håller på och trixar lite och än är jag inte helt nöjd. det strular en del med typsnitt och annat, men det ska nog ordna upp sig!

Jag fortsätter att hosta och kraxa men hoppas på att vinet ska hjälpa. det är väl värt ett försök i alla fall? ;)

Köpte lite fint till farstubron (som min jämtska mamma säger :) så jag ska visa er sen hur jag höstpiffat! Man blir ju så inspirerad när man ser sånt här:

Kamera 16 oktober 007

Ha nu en riktigt SKÖN fortsättning på denna lördagskväll!

KRAM

♥♥♥

Therese

torsdag 14 oktober 2010

ved

Sköna hem

Hej söta!

Åh, nej, jag kom just på att jag missat “Hellenius hörna” som jag tänkt kika på idag. Jag var så inne i mitt inredningssurfande så jag glömde allt annat. Men oj, så inspirerad man blir! Kolla bara den här coola vedhyllan som ett par designat och gjort själva. Jag jobbar ju inom fjärrvärmebranschen så genast började jag fundera på om jag kunde fixa någon bit mantelrör att göra något liknande :). Nog för att jag har en förmåga att ta med jobbet hem, men riktigt långt ska jag nog INTE gå, ha, ha!

Känner mig fortfarande inte alls på topp. Ignorerade det tidigare idag och bokade ett träningspass (jag längtar ju så!), men insåg sen att det bara var att boka av för jag hostar och känner mig helsliten. Vilken TUR att det är fredag imorgon då så att jag kan ladda om lite i helgen! NÄR ska jag få träna igen?! Jag mår ju så mycket bättre då…..

Men nu är det bums i säng för lite (massor) av sömn behöver jag!

SOV GOTT! 

♥♥♥

Therese

onsdag 13 oktober 2010

Ola-Conny

Glömde berätta att vi träffade Ola-Conny vid bröddisken. Det var svärmor som frågade om hon fick ta en bild!
Åsa

Äntligen ULLARED

Jonna på språng...

Tidigt i fredags morse åkte jag, mamma, svärmor och mina två svägerskor till Gekås i Ullared. Vi shoppade mycket bra saker. Svärmor köpte en Morgantröja till mamma. Mamma kontrade med att handla I love Morgan trosor till svärmor.





Helgen gick väldigt fort och vi hade såååå trevligt. Den här veckan har det blivit många promenader i det fina men kyliga höstvädret.

 
snyggt att vanten kom med

 
Bus i lekparken

 
Julia i sin nya Nova Star jacka

Åsa

13 oktober 012

13 oktober 010

God kväll sweeties!

Inte kan det väl vara så att jag har mumsat i mig äppelkaka nu igen?! Jodå, så blev det visst när raraste mamma kom förbi med en som hon bakat till Åsa & mig!

Skulle väl behöva en ordentlig sockerdetox snarast! Men varför ska det vara så gott med sötsaker?!

Ja, idag har vi alltså haft besök av fina Åsa & Julia! Vi har haft det lika bra som alltid när vi ses. Tur att vi har er tjejer i våra liv!

13 oktober 007

Våra MYSIGA kids!

13 oktober 004

Hoppas att ni alla får en myspysig avslutning på denna onsdag!

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt!

♥♥♥

Kram Therese

tisdag 12 oktober 2010

 

kvällismellis

Handduk Lexington. Brödburk, brödkorg, thékopp är alla från Bruka design.

Hej på er fina!

Jag sitter uppkrypen i soffan med en kopp thé och gott färskt bröd som blev min kvällismellis idag. Står visst chips och öl här bredvid mig också för det är ju fotbollskväll,,,,, :) Men jag håller mig till mina godsaker istället.

Känner mig inte helt på topp än. Väldigt envis förkylning det här. Åsa är flitig och tränar och tränar och jag sitter bara här hemma och läääängtar till gymmet! Men nu ska jag bli riktigt bra innan jag går dit.

Visst är det helt fantastiskt höstväder nu?! Synd att man inte hinner vara ute lika mycket längre, men man får ta de chanser man får! Nej, nu ska jag samla lite energi här så att jag blir den tipptopptjej som jag kan vara ;)

Önskar trevlig kväll!

♥♥♥

/Therese