onsdag 29 september 2010

Onsdag med Hugo Bus

Hallå Sweeties!

Idag har jag haft en föräldraledig dag och det är helt underbart att få ägna tid åt Hugo hela hela dagen. Underbart väder har det varit också! En av de saker jag verkligen saknar från mammaledigheten är att få vara ute så mycket och få så mycket gratismotion. Det kryper i min kropp när jag är på jobbet och bara sitter vid datorn en hel dag + att man inte hinner träna som tidigare…….men, men….jag tycker att jobbstart och allt det innebär ändå har gått bra och jag är verkligen så lycklig över att få längta hem till min lilla skrutt!

Här var vi på väg ut för en tur på stan och sen fika- och lekstund hos min vän Jenny och hennes små.

29 september 029 29 september 030

Hugo tror att han hoppar :) men han lyfter inte en cm från marken, ha, ha, sötnosen!

29 september 044

Mamman tyckte att Hugo skulle ha fina svarta höstkängor, det tyckte INTE han! Tofflor fick det bli. Snyggt :)

29 september 069

Pianot är favoriten hemma hos Jenny.

En alldeles perfekt onsdag med min Hugo och kära vänner!

Ha en FIN kväll!

♥♥♥

Rygg

rygg

Igår var jag hos kiropraktorn som tog sig an min rygg, eller ja, jag har ju låsningar i höften som han försökte lossa. Detta påverkar hela ryggen och jag har gått med detta alldeles för länge. Men nu är jag GLAD att jag tog tag i det!

Men oj, vad en behandling påverkar hela kroppen. Känns som att jag är överkörd av något stort och jag blev supertrött och fick huvudvärk.  Då förstår man verkligen att något hänt i kroppen. Skulle hämta Hugo hos mina föräldrar efter att jag varit där, men jag somnade på deras soffa direkt…..:)

Nu MÅSTE jag börja fokusera på teknik när jag tränar så att jag inte gör ännu mera skada. Nu är det jag som ska träna core! Det värsta är att jag hatar det, för all typ av träning som inte är explosiv, energisk och där jag får svettas och ta ut mig ordentligt har helt prioriterats bort av mig för jag tycker att det är rätt tråkigt faktiskt….

MEN, idag var jag där! Core i en timme och jag känner att det är bra för mig. Jag hade lite problem att gå därifrån utan att vara det minsta trött, men jag måste inse att jag måste bygga upp det här nu för att all annan träning ska ge bra resultat sen. Det är så lätt att bara köra på!

Så idag är jag nöjd och stolt över mig själv även om ett boxpass hade känts aningen bättre….. :)

Storstan

Idag har jag och mamma haft en heldag i Stockholm. Vi har haft det såååååå bra. Shoppa, ätit gott och tittat på folk. Dagen gick alldeles för fort. Tack snälla mamma för en jättebra dag!
Åsa

tisdag 28 september 2010

Tjejkväll

Fotbollskväll för tjejer på o'learys. Hysteriskt många tjejer. Buffe, vin, buss till arenan, kaffe i pausen. Hoppas nu att ÖSK vinner! Åsa

Höstfärger



Hösten kommer så fort, nu börjar löven skifta färg och det blir kallare. Igår var vi ute på en riktig långpromis. Jag var inte rätt klädd och fy så kallt det var. På kvällen fick Julia feber och hon har feber idag med, tråkigt. Nu ska jag förgylla dagen med att storhandla.
Åsa

Fatboy junior beanbag

fatboy_jr_

Hugo ska nog få önska sig en mysig sittsäck i julklapp! Hur mysigt som helst att sitta och kolla på film i eller läsa böcker. Jag hade en rosa när jag var liten och den var välanvänd!

Frågan är bara vilken man ska välja? Fatboy är snygg och tuff, men har hört att den kanske inte är så skön?

Någon som har några erfarenheter eller tips på andra som är mysiga?

fatboy-junior-beanbag

måndag 27 september 2010

Söndagen

espresso house

Hej på er!

Igår hade jag en superbra söndag! Började med att åka och bada med Hugo, käkade pannkakslunch, tog en fika på stan med Hugo & bästa morfarn, tränade Body Combat och avslutade med “ensamma mammorna” i TV-soffan! MYS!

lattenapp

Mammans & Hugons favoriter! :) GOTT!

fikar

Svårt att nå upp till bardisken när man är så liten….

Hugo kör vagn

Coola Hugo kör fåret Shaun i vagnen!

HugoSlottet

Vatten är roligt!

Hade du också en BRA avslutning på helgen?

♥♥♥

lördag 25 september 2010



Hej fina ni!

Ja, idag är vär ändå en sådan dag som man verkligen saknar sommaren?! Hösten kan vara amazing med alla vackra färger och härliga luft, men dagen idag har bara bjudit på kyla och regn. Men har haft en BRA lördag ändå. Lite seg efter fredagens after work, men jag kom i alla fall iväg för en tur på stan och en fika med goda vännen Jenny. Vi träffade på Åsa också i jakten på vintermundering!
Jag är också hemlös idag för det är fest i mitt hus så jag håller mig borta hela natten :)
Skönt att ha en soft kväll faktiskt. Det behöver jag.

Har tyvärr inte tagit några pics varken idag eller igår (vilken miss!) men självklart var jag lika het som vanligt, ha, ha! ;)

Önskar dig en riktigt HÄRLIG lördagskväll!
♥♥♥
 

Vintermunderingen

Kappsäck

Hej på er!

Det har varit svårt att blogga pga att vi just nu lever i en kappsäck. Hemma har kakelugnen åkt ut och nytt golv är på väg att läggas. Jag och Julia har inte varit hemma utan våldgästat alla vi kan. Nu börjar det kännas lite slitsamt att återigen packa upp resesängen och ta fram Julias leksaker. Imorgon hoppas jag verkligen att allt är klart och vi kan flytta hem igen. Ikväll sover vi hos mormor och moppan (som julia säger). D kommer på middag, om han nu kan slita sig ifrån golvet. Idag har vi haft en kall och regning dag på stan. Julia charmade till sig overall, mössa och underställ av morföräldrarna.
VINTEROVERALL BARN

MÖSSA BABY




Så nu är iallafall hon rustad för vintern!



fredag 24 september 2010

After work

skumpa

Välkommen Fredag!

Nu drar jag och mina härliga kollegor iväg på after workClarion!  Ska bli himla trevligt, men det innebär också att jag inte hinner pussa på den här lilla skrutten idag...

IMG_4624

Men det tar jag igen i helgen!

Vad har du rara bloggis för fredagsplaner?

HAPPY BUBBLE!

♥♥♥

/Therese

torsdag 23 september 2010

IMG_5210

Hej igen rara!

Jag läste det här som Malin Wollin skrivit. Jag ler lite när jag läser, kanske lite igenkännande….

Hon skriver bland annat att när man som mamma kommer tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten är som att gå på semester. Lite så är det nästan, för herregud vilket jobb alla fantastiska föräldrar gör!

Hon skriver: Att vara hemma med barn är ett zoo. Att vara på jobbet är en SPA-upplevelse.

Vet inte om jag riktigt håller med om det :) men idag har det nästan varit lite SPA på jobbet. Eller, ja, vi hade i alla fall en massör hos oss.

Det var tur att jag gick dit. Ingen massage blev det, utan en lång utredning om vad som är fel med min rygg. Min höft är tydligen helt låst, jag är överrörlig och gamla foglossningar ligger till grund till min onda rygg. Han bokade genast in mig till en expert på detta så nu hoppas jag verkligen få ordning på det här. Varför har jag inte gått iväg tidigare??

Ja, ja, nu får det snart bli sängen så att jag är piggelin till jobbet. Tror nog att det blir lite after work på fredagskvällen också….!

SOV GOTT!

♥♥♥

/Therese

IMG_5128

Tjohooo!

Tänk att det redan är freeeedag imorgon! Så här GLAD var jag i somras när Åsa och jag tog morgonprommis på semestern. Nu börjar sommaren kännas ganska långt borta och det känns verkligen att det är höstluft ute….

IMG_5121

Nyvaken och morgonrufsig

Åsa & jag strippade ju igår men det var faktiskt inte alls jobbigt, men riktigt skoj och man fick verkligen bjuda på sig själv med glimten i ögat! Jag hoppas & tror att ni bloggisar har liknande humor som mig, annars kan man ju tro att jag är helt knasig med tanke på förra inlägget :)

Åsa och jag hann ses massor igår som tur var och jag gjorde soppa och pannkakor till oss och småkidsen.

Idag hanns det inte med någon träning för jag måste ju hinna mysa med Hugo också efter jobbet!

Nu Idol, dusch och sen återkommer jag nog här en liten sväng…..

♥♥♥

Kram Therese

onsdag 22 september 2010

Aerobic strip

stripaerobic

Det är inte Carmen Electra på bilden, det är jag.

God morgon!

Åsa, onsdagens kvällsnöje är räddat! Aerobic strip måste ju vara den perfekta träningsformen för oss. Vi är ju rätt bra på sexy moves, ha, ha, ha!

Mamma & pappa, kan ni vara barnvakt ikväll? Jag ska strippa.

Man måste ju skaffa sig alternativa karriärsvägar om det blir sämre tider.

Hallå? Hallååååååå? Jaha, ligger ni på golvet och skrattar för att jag är så rolig? Tänkte väl det.

Ha en bra dag (och häng med på aerobic strip idag 17.30 på n´Joy i Öret)!

Ska man ha utsläppt hår då…? :)

♥♥♥

tisdag 21 september 2010

friendship

Hej bloggisar!

Ja, visst är goda vänner verkligen viktigt i livet och jag är så lycklig att jag har vänner som jag verkligen litar till 100% på och som jag skulle göra vad som helst för! Visst glömmer man ofta att berätta hur mycket man tycker om sina vänner och nu ikväll passade jag på att skriva några fina ord. Man måste inte ses jämt och inte allid prata. Bara några skrivna rader eller en röst i telefonen kan räcka ibland för man vet ändå att de  finns där….för alltid!

Nu till något annat! Jobbet går verkligen upp och ner just nu. Ena dagen är jag grymt peppad och hoppfull och nästa känns det mest oroligt. Mycket som händer på jobbet….fast ändå inte. Ja, ja, jag orkar inte riktigt förklara, men jag ska försöka ha lite is i magen och hoppas på att det kommer bli bra och att jag kommer att ha en tjänst där jag får utvecklas!

Ingen träning idag, utan mest mys i soffan. Åsa hade visst varit ute och sprungit……schssschchchch……Åsa, hör du hur jag fräser ;) Ibland tycker jag inte så mycket om dig! HA, HA, HA, HA! Jodå, bra jobbat vännen min!

Sov nu så gott raringar!

♥♥♥

/Therese

måndag 20 september 2010

 

screws_black_3

Hej i kvällen!

Kändes så bra att åka hem efter jobbet idag och veta att jag bara skulle ha mystid med Hugo innan han skulle sova. Både jobb och träning avklarat. Skönt! Annars har jag en förmåga att ständigt flänga runt överallt hela tiden.

Nu sover kotten och jag sitter och äter lite kvällsmat med tända ljus. Eller ja, jag har nog ätit mest hela kvällen ;) Jag är ett riktigt matvrak och ständigt hungrig och när jag tränar måste jag fylla på ännu mer.

Mycket barnrumsinredningstankar (längsta ordet idag :) i mitt huvud just nu. Dessa coola överdimensionerade skruvarna skulle vara tuffa på Hugos rum tycker jag! Finns i svart eller vitt hos t.ex inredning etc.

Kram på er vänner!

OMMSCREWCOLLWHITE

♥♥♥

/Therese

Välkommen måndag!

 

15 september 031

God morgon på er!

Härligt med måndag, eller? Jag skuttar upp ur sängen idag för vet ni vad, jag ska dra iväg på 45 minuters spinning innan jobbet. Gissa om jag är träningssugen! :)

Det handlar förstås mycket om att jag vill hinna träffa Hugo så mycket jag bara hinner när jag jobbat och då är ju inte träning efter jobbet någon höjdare.

Först lite frukost nu och sen måste jag kika in valresultatet för det har jag inte gjort än. Spännande!

Måste hinna krama & pussa lite på den här goseungen också innan jag drar iväg!

Hoppas ni startar veckan lika bra som jag sweeties ;)

♥♥♥

söndag 19 september 2010

Val 2010

 

val

Hej finingarna!

Javisst har ni väl röstat? Det är en spännande valvaka måste jag säga….

Man vet redan vad som kommer att vara det stora samtalsämnet imorgon i fikarummet på jobbet :)

Gårdagen hos Åsa var jättemysig. De bjöd på världens smarrigaste kycklingrätt och en alldeles LOVELY chokladkaka som vi åt seeeent. Ja, vi kom hem strax innan vi skulle gå upp kändes det som i morse, men söndagen har ändå varit superbra! Det är värt att vara lite trött när man har trevligt!

Har varit och badat med Hugo idag, njutit av det soliga vädret i trädgården och ett pass Body Combat fick min energi att återvända. Äntligen känner jag mig helt tipptoppfrisk!

Hoppas du haft en SKÖN söndag!

SOV GOTT!

♥♥♥

Zumba


Jag skulle vilja säga att Zumba är det roligaste jag någonsin har provat på, men tyvärr är det inte så. Det var ok, men definitivt ingen träningsform som passar mig. Jag har sett reklamen på Tv och tänkt att det där skulle jag vilja testa. Några dagar senare ringer svärmor och berättar att hon minsann har varit på zumba och att det var fantastiskt kul. Så idag följde jag med och hade höga förväntningar, tydligen alldeles för höga!

Innan zumban var vi på kalas hos farfar som fyller år. Fika och mat, mums. 
Nu väntar valvakan med spänning. Här blir det uppesittarkväll! 

★★★

Åsa


lördag 18 september 2010

Godkänd!

Ministar i stadsparken

 

17 september 001

Hej igen!

Var ju bara tvungen att bjuda på en bild från gårdagen...

Hugo skulle kunna leka där i timtal!

Måste också passa på att tacka för FINA kommentarer. Det är det bästa att kika in på bloggen och se att man har så SÖTA goa läsare. MEN, vi vet ju att ni är så många fler och vi är NYFIKNA på vilka ni är, så tveka inte att skriva en rad eller två!

♥♥♥

Baka baka liten kaka

Vi har börjat dagen med att baka eftersom vi får fint främmande ifrån norra länsdelen. Som jag sagt tidigare så är jag ingen hejare på att baka, men nu gick det bra ända tills jag skulle hälla smeten i formen. Den läckte!! Smet i hela köket tills jag lyckades hitta en annan form. Hoppas nu att den blir god!

Åsa

Regn hos mig

tignes_coverall_503300_031

Hej rara!

Härligt med helg och lördag! Men oj vad det regnar! Så idag får det nog mest bli innemys. Framför allt blir det en massa mys med Julia & co idag! Längtar! Vi hinner ju tyvärr inte träffas lika ofta nu när jag jobbar, men idag får vi ta igen den missade tiden.

Blir galen av att min förkylning aldrig riktigt gå ur och att jag ALDRIG får träna. Jag vill, jag vill!

Igår hann Hugo och jag med en sväng till stadsparken + mat på “Gröna grodan” med mormorn & morfarn. Sen åkte vi och shoppade lite med mormorn. Hugo fick en overall till vintern och mamman ett par nya höstskor. Jippie! Overallen från Didrikson har fått “bäst i test” så jag tror att det var ett BRA köp!

Jag avslutade fredagsmyset igår med att baka en äppelpaj. Jättebra faktiskt att äta innan man går och lägger sig……:)

Nu måste jag åka iväg för lite fix innan det bär av mot Åsas stad!

Önskar dig en ROLIG lördag!

♥♥♥

fredag 17 september 2010

Lek med kusnina

Idag börjde vi dagen med rim o ramsor, alltid lika roligt. Lite senare åkte vi och hämtade kusin Nina. Julia längtar efter henne varje dag så idag har dom fått lekt ordentligt, både i ur och skur.

Imorgon kommer hela familjen Hugo hit. Det ska bli såååååå roligt.

Hoppas alla har en jättebra och mysig kväll!!

Åsa

2010-09-17 14.23.29

bästa kusinen

2010-09-17 14.38.56

BLONDETTY 1 år!

Sötisarbe

HIPP HIPP HURRAY!

Idag är det 1 år sedan vi startade den här bloggen ihop! Tänk när vi satt och skulle komma på ett bra namn och alla kändes upptagna, tills vi kom på BLONDETTY! Känns som det blev ett riktigt BRA namn för vår blogg :)

Vad mycket roligt vi har hunnit med under året och det känns så skoj att vi har allt dokumenterat här. Nästan VARJE dag med våra små kids är med här.

Vi vill förstås varmt tacka er läsare, nya som gamla, för att ni tar er tiden att läsa vår blogg ibland. Det är mycket uppskattat och det roligaste som finns är att få kommentarer från er!

Vi vet att ni är en del som kikar in här, men ni är lite dåliga på att kommentera ;)

Idag kan väl just DU lämna ett litet avtryck här och skriva vem du är och vad du gillar och vill ha mer av här på BLONDETTY!

Kramar från

Åsa & Therese

♥♥♥

 vagnen3

Här var de inte så stora, våra små minibarn :)

torsdag 16 september 2010

Vad ska jag ha på mig???

 

dressingroom

Bild från Sköna hem

God morgon toooorsdag!

Åh, tänk om man hade ett härligt dressingroom där allt hängde snyggt i färgordning så att det bara gick att gå in och plocka något passande på morgonen!

dressingroo

Så ser det INTE ut i min garderob kan jag lova. Det är mer eller mindre kaos faktiskt! Måste ta tag i en garderobsrensning någon dag för oj så mycket det är som jag inte använder!

Nej, nu måste jag skynda på här så att jag hinner med min morgonlatte innan jag drar iväg till jobbet!

Ha nu en

UNDERBAR

torsdag!

♥♥♥

onsdag 15 september 2010

God natt från Hugo!

 

jamasen

Hej i kvällen!

Nu är det sovdags för såna här små skruttungar! :)

Finns det något gosigare än barn i pyjamas? Så himla mysigt!

Mamman ska krypa upp i soffan och kika på Idol förstås. Nya kvällsnöjet nu när jag känner mig för krasslig för träning. Annat fix får ordnas sen.

Har i alla fall hunnit med att röstat och varit på ett mysigt café med morfarn! En stooor räkmacka ligger i min mage nu :)

Hoppas på att Hugo och jag ska få sova lite bättre i natt och att han slipper sin envisa hosta så att vi vaknar som en prinsessa och en liten prins imorgon!

Dröm sött!

♥♥♥

/Therese

Soffläge

 

soffa

Hej FINA, rara ni!

Ja, igår blev det soffläge för mig efter jobbet för minisjuklingen har nog smittat ner mig lite. Känns som att alla går runt och snörvlar just nu. Inte bra när man vill vara på topp på jobbet och kunna träna! Men jag får ta det lite lugnt så mår jag snart bra igen! Efter en kväll i soffan framför Idol, tänd brasa, goda smörgåsar och annat gott så känns det bättre redan idag.

Kom hem med en skön känsla från jobbet igår efter BRA möten och jag har dessutom världens bästa kollegor! Det är vikigt!

Så kul att ni fixar och donar så mycket hemma nu, Åsa! Eftersom vi har samma smak så veeet jag ju att det kommer att bli superfint överallt!

Ha nu en STRÅLANDE fin onsdag alla!

♥♥♥

/Therese

tisdag 14 september 2010

7 saker om mig....

Jag är lite segare än Therese men här kommer 7 saker om mig!

1.
Jag måste träna. All överskottsenergi måste komma ut någonstans, annars blir jag omöjlig att umgås med. När jag var 16 var jag bland de 50 bästa badmintonspelarna i Sverige. Jag har tävlat i pingis, fotboll, softboll, innebandy, handboll, golf. Jag har gjort tjejklassikern, sprungit Göteborgsvarvet 4 gånger. Någon gång ska jag springa en mara (helst i New York) med Catharina, göra en triathlon med Therese och om Therese får bestämma ska vi tydligen tävla i rodd!

2. 
Jag ogillar (snällt sagt) småkryp. Finns det en mygga i huset så får jag ingen ro tills den är borta. Hittar jag ett kryp när jag är själv hemma ställer jag ett glas eller liknande ovanpå tills det kommer någon som kan ta hand om saken!

3.
Ren tvätt. Att tvätta kläder är helt underskattat. Jag får en inre tillfredsställelse när jag plockar i och ur maskinen med tvätt. Helst ska den hängas ute och sedan vikas ihop och läggas i garderoben, så härligt. Therese fick erfara tvättomanen på semestern!

4.
Det finns en liten tatuering på mig som bara syns ibland.....(inte på det stället som du tror).
5.
Jag är sjukligt social och mörkrädd. Vill gärna inte sova själv, tur att jag har kompisar som ställer upp med sängplats eller sover över.

6.
      Blev erbjuden att gå mannekäng i Turkiet när jag var 13 år, men hade ingen lust.

7.
En del utomlandsvistelser har det blivit. Innan vi fick barn åkte vi utomlands två gånger om året. Dom mäktigaste resorna var när jag och Frida luffade i Australien och Thailand. Några åre senare åkte jag och D till Mauritsius. Nästa år väntar en resa tillsammans med Therese och Hugo, vi längtar!